Bernie B

En liten blogg om mig, mina djur och mitt lilla liv

Att komma ihåg inför MR!

Kategori: Hjärnhelvetet, Sjukhus

En liten lista inför varje MR.
  • När man går på MR, så är det viktigt att lämna sin humoristiska sida hemma och att inte börja skratta åt maskinen, pga att den låter som en beat-boxande robot. Det kanske inte låter så jäkla kul, men när man legat i 30 min och glott in i den vita tunneltaket, så blir väldigt många saker humoristiska och man önskar att kunde ha fått något lugnande...
  • LYSSNA INTE PÅ ROLIGA RADIOKANALER! Du börjar fnissa garanterat, sedan vet du att du helst inte ska fnissa och då börjar man försöka hålla sig och det brukar sluta med att man skrattar... Och då blir inte röntgen-sjuksköterskan så glad och hon önskar att hon hade gett en något lugnande.. ;)
  • Du bör veta att det kommer att klia överallt på ens ansikte och hår kommer troligen att komma in i ögonen. Det inträffar helst under de perioder som bilderna tas och man ska prioritera att ligga stilla. I övrigt så får man försöka att blåsa bort irriterande och försöka ignorera allt kliande. Använd denna svåra tid att reflektera över vilken fantastisk bra självdisciplin man tydligen innehar.
  • Man kan också tänka på hur man har huvudet, när man lägger sig tillrätta, i början av det hela, så som att skapa fria luftvägar. Speciellt om man är lite förkyld. Förkylda luftvägar och dålig vinkel på huvudet är inte ett slående koncept i 30-90 minuter..
  • Sedan är det också bra att gå på toa innan, för det tar tid och man är ligger rätt stadigt i maskinen, när man alltväl kommit in i den.
  • Var även beredd på att nålen till infarten i armen inte tillhör den mindre varianten.
  • När man alltväl har lugnat ner sig, kommit över att maskinen låter som en beat-boxande robot och man börjar vaggas av allt hurrande, surrande och durrande, så är det klart.
Kommentera inlägget här: