Pyssel

Först imorse så var det fodra djur och promenera med hundar. 
Sedan så kom jag fram till att jag inte kunde ta bort Putte, Gilbert och Gurkan bara för att jag inte ville ha de i huset. Så jag kom fram till att de kunde bo i stallet och ha en massa spån och halm i en bur och då alla djuraffärer har rea på sina uteburar nu, så tänkte jag kolla på en efter jag besiktat bilen.
 
Så jag och Kyra körde mot Hallsberg och ställde in oss i kön på att besikta bilen. Kyra var glad som vanligt och blev riktigt omtyckt på bilprovningen och bilen gick självklart genom besiktningen UA :)
 
Sedan gick vi till Bra Zoo i Hallsberg och kollade efter en utebur. Vi hittade en bur som var lagom stor och som hade satts ner i pris, men också hittade vi ett billigt täcke till Kyra att has på när hon går på sin kurs och så ett kg hundgodis.
Dock så ville jag inte ha butiksexemplaret, då S40'n inte rymmer en stor utebur, än mindre med en CaneCorso tjej, så jag ville ha en i låda. Dock så hade de inte några lådor på lager och försökte sälja den färdigmonterade buren till ett ännu mer reducerat pris, vilket jag självklart gick med på efter en liten tänketid. 
Så det blev till att dra hem, byta bil och hämta min utebur :)
Ibland ska man ha tur.
 
Väl hemma så fick Lakrits och Runar flytta in från lekstugan, till samma rum som tjejerna bor i, innan grabbarna flyttar till sitt nya hem.
 
Gurkan, Gilbert och Putte hamnade i stallet och är härmed stallmarsvin och kan gosa ner sig i mycket hö och halm.


Och lekstugan fick bli magasin för marsvinens uteburar 


Sedan så hände det inte så mycket mer hemma. Red inte någon häst idag. Dels för att jag var ruskigt trött efter min lilla hallsbergs turné, men också att hovslagaren var här idag och verkade alla hästarna och berömde deras hovkvalité :)
 
Så det var en bra dag.
Billie, Marsvinen, Vanliga dagar | | Kommentera |

Panik

Hade lite panik, då jag fick ca 400 kr av försäkringskassan för några veckor sedan, ingen aning varför, men som vanligt i Försäkringskassans anda, att vara krångliga.
Men gick in på min sida på försäkringskassan, och såg att jag kommer få mina pengar imorgon, så paniken över att vara pank och inte kunna betala sina räkningar la sig.
Men har sagt upp min lägenhet nu, då jag känner att jag inte har orken ännu att kunna sköta mig själv och då de hade andra intresserade, så sa jag upp den. Det är bättre att folk som vill och kan, ska bo där.
Men det hade varit väldigt kul att få bo där, men det är som det och det är synd.

Sedan så håller jag nog på att bli förkyld, så jag kan gråta över allt och inget just nu...
Tittade på en Youtube AMV och det brast. Ibland får man känna sig ynklig med andra ord.

Youtubelänken
Vanliga dagar | | Kommentera |

Dagen som varit

Gick från 51'an idag med hundarna, på morgonen, kom hem och gav hästarna hö i hagen samt tog ut marsvinen i sina burar.
Efter det mockade jag efter hästarna, fixade lite på trådarna och käkade lunch. 
Märkte då att min vänster ben/höft inte var med på noterna, så jag la mig i soffan och till min glädja var det "Den Blå Ryttaren", dock så var det på ettan, så att det var ju ingen reklam, nackdelen om man blir kissnödig ;)

Läste lite om anställnings fördelarna för anställda soldater om man skulle bli sjuk/skadad och skrattade för mig själv, då det som står har ju inte gällt mig. Jag har inte fått någon hjälp från försvarsmakten direkt... Förutom att de inte har kickat mig.

Men runt 17 och efter två koppar kaffe så fick jag lite energi att gå ut till hästarna och ta in Laakso och träna honom lite lätt. Han har fortfarande ont efter sitt balltramp i somras och haltar lätt på den hoven, men sedan så fick ju hovväggen sig en ordentlig smäll och den nya hoven har inte nått mark än, så jag förstår att det inte är lätt då.
Men han skötte sig bra och vår Halter träning har verkligen gett resultat! 
Jag går inte längre och kollar vad Laakso ska göra härnäst, utan jag vet nu att han går snällt bredvid mig och har koll på vad jag vill istället :)

Tog också in Rain och borstade henne och filade lite på hennes hovar. Hennes dåliga hov har nu fått fram den dåliga delen av förhoppningsvis föredetta lamellrötan, så det är ett stort hål i hovväggen som jag får skölja rent med vatten och mild jodupax. 

Sedan följde jag med mamma till Kyras unghundskurs, fick mig en hel del bra tips därifrån och ska kolla om de kan ta in mig och Billy också, vilket skulle vara nyttigt för oss båda :)
Vanliga dagar | | Kommentera |
Upp