Feber...

Lyckades fånga en influensa skit i vilket fall

Har tillbringat hela fredagen och helgen med feber i vilket fall, som har kommit och gått som den själv velat. Mycket tack vare paracetamol och ibumetin.
Peo var hos mig och höll mig sällskap, vilket jag älskar med honom! Men jag det skulle jag göra för honom med med ^^
Men tog tag i saken och tittade på lite film. Sådant som jag aldrig annars har ro för.
Först blev det Cloud Atlas på fredagen. 
På lördagen körde vi vidare med En miljon sätt att du i vilda västern. Följt av The hobbit 1,2 och halva 3'an. Sista biten tog vi idag efter att jag hade ork nog att gå en enkel tur med hundarna.

Men nu ska jag jobba hårdare med att slå ner febern, så att jag kan återgå till att gå mina promenader osv.


// Bernieb 

| | Kommentera |

Tjejfikat på USÖ

 
Då var ett mycket trevligt tjejfikat avklarad!
 
Det är alltid intressant att gå på de, även om jag bara varit med på två än så länge. Jag känner igen mig i så många. Vissa mer än andra.
 
Men det speciellt två som jag verkligen kan känna igen mig i. 
Den första vet inget annat än att vara trött efter en tumör och har betraktas som frisk, trots egentliga besvär. Både hon och jag vet att det går alldeles utmärkt att vara som normalt. Att man kanske går in i väggen regelbundet tillhör normen och man orkar inte med samma sak som alla andra.
Men i slutänden så går det. Fast man betalar med sitt välmående.
 
Den andra tjejen kör på i sin takt och hittar lösningar på sina problem istället för att ge upp. Lite så har jag kört under hela min sjukdomstid. Även innan tumören hittades så körde jag på i mitt tempo och även om jag kanske inte hade samma ork som de andra, så hittade jag lösningar och tränade på mina svagheter.
 
Efter mina behandlingar så fick jag lägga om mitt tillvägagångssätt och fokusera på vad jag faktiskt kunde göra och lägga upp delmål för de saker jag ville lära mig göra igen. 
För hela mitt livs färdigheter glömde min hjärna bort hur man utförde efter min operation.
Att gå, umgås med människor eller hur man ritade fanns inte naturligt i min hjärna. 
Det var som om att jag hade fått en ny kropp med nya signaler.
 
Men då jag inte hade något vettigare att göra, så utmanade jag mig själv i allt. Från att träna bort mitt stela beteende till att lära mig att planera efter den nya extrema tröttheten.
Men det som facinerade mig mest var nog att inget kändes naturligt och att jag var som i en dimma under en 4 månaders lång period.
 
//Bernieb 
Hjärnhelvetet, Vanliga dagar | | Kommentera |

Länge sedan sist igen...

... Men min mobil rymde ur min ficka och gjorde magplask på den mycket hårda grusvägen som hade packas duktigt av både regn, torka och diverse fordon som flitigt använda vägen för att kunna ta sig från punk A till B.
 
Men nu hoppas jag att jag ska bli lite duktigare på att uppdatera i bloggen igen.
 
 
Le moi när jag rider.
Obs. Det är mycket fel att leka med mobilen under ridturer! 
 
Men på grund av en viss tumör i hjärnan så har individen på bilden en övertro angående sin odödlighet och leker Hej vilt med sin mobil.
 
 
Mina tanter
F.v. Rain och Sessan.
 
Vi tog en liten tur upp i gatan innan min taxi kommer och tar mig till USÖ, för att ha fika med andra tjejer och unga kvinnor med förvärvad hjärnskada. 
 
Ridturen var en lugn en och tanterna var föga imponerade över turen. Förutom en vattenpöl som uppenbart dök upp från ingenstans och Rain flög upp i luften för att unika vattenpölen lömska attack mot henne.
Sedan såg vi också ensilage plast som en bonde inte tagit undan efter sig och där skulle Sessan primtal stanna för. Så jag som höll i hennes grimskaft höll på att flyga ur sadeln baklänges, men som tur var så saktade Rain in och Sessan gick framåt innan det hann gå så långt att jag föll av.
Dumt nog så har, man som van ryttare, ett fast grepp om tyglar eller grimskaft i ryggraden. Så man släpper inte saker som man håller i. 
 
Väl hemma så möttes man av en liten Brynolf som varit under trappan hela tiden och väntat på att man skulle komma hem igen.
 
 
/// Bernieb 
Hjärnhelvetet, Hästarna, Rain, Sessan | | En kommentar |
Upp