Städtorsdag med lek på småtimmarna

 

Idag så vaknade jag med att vara ensam i sängen. Varken Virus eller Peo låg bredvid mig. Att Virus gått iväg är ingen direkt nyhet, men att jag vaknar efter Peo är nog första gången sedan vi blev ett par. Något omtöcknad av att vara nyvaken och otroligt seg, så ropade jag ett par gånger utan svar. Visste att han skulle ta en tur med sin leksak, men att han skulle åka utan att säga något var inte beräknat. Sedan så hörde jag att badrumsdörren öppnades och sedan kom en nyduschad pojk med en hund efter sig. Var fortfarande imponerad att pojken gått upp innan jag ens vaknat.

 

Efter en lätt frukost och kort promenad med Virus i den kvava värmen, så gick vi hem igen och pussade Peo innan han tog sin ytterst lugna tur med sin leksak runt Arvidsjaur och Jokkmokk…

Jag försökte mig på att måla lite, gick sådär och kände att jag behövde lite sockerbomber för att få hjärnan att börja samarbeta med mig. Så det blev lite målning bara. Inget spektakulärt, men rart.
Min kära klon uppdaterade mig om saker som jag redan hade en föraning om och påminde mig att de ska komma imorgon och inte i övermorgon, då det är torsdag idag och inte onsdag som min hjärna intalade mig att det var.

 

Men jag tittade på lite serier efter att ha målat och pratat gojja med Angelica. Passade på att äta mina älskade snabbnudlar, då jag ändå var själv hemma. Laddade hem Pokémon Go och Alpaca World från US AppStore. Blev snabbt besatt av Alpaca World!

Låg och vilade lagom att Peo kom tillbaka efter sin 5 timmars tur. Virus och jag var utslagna av värmen, även om Virus gjorde ett tappert försök att visa sin uppskattning, så låg jag uppslukad av Alpaca World.

 

Vi åt lite rester från igår och så tog vi tag i städningen. Jag fixade åt marsvinen och badade även de, medan Peo dammsög och torkade av golven med moppen.

Sedan tittade vi på Batman; The Dark Knight Rises. Måste säga att jag fördrar Bane före Jokern. Bane är mer ”fair” när han mördar och det är inte en kaotisk psykologikrig i min hjärna, som det blir med jokern… Bane säger att människan ska dö och då dör den. Väldigt enkelt.
Med Jokern så vet man inget.

Och det gillar inte jag.

 

Efter filmen så blev det Virus höjdpunkt av dagen. Vi gick och busade på en åker där bonden pressat ensilagebalar! Då ingen annan i Sävast är ute med sina hundar, barn eller sig själva för den delen heller klockan 23.00 på kvällen, var vi rätt själva och Virus kunde få leka av sig när det ändå är så svalt och skönt ute som det är på kvällarna. Körde lite fot och så lite klicker på väg till åkern, men väl framme så busade vi loss med Virus Kong leksak och att bli jagad av mig och Peo.
Turades även om att låta Virus få söka efter oss innan vi gick hem med en trött, men nöjd hund.

 

//Bernieb

                                            

Vanliga dagar | | Kommentera |

It is raining cats and dogs

Idag så var det riktigt varmt. Igen. Det bestämdes rätt snabbt att Virus och vi inte skulle gå milen i den värmen. Det var för varmt. Virus höll med om det, då han efter sina behov ville gå hem igen.

Det här med värme är inte direkt vår melodi.

Men jag känner mig riktig nöjd över min budget som jag och Peo gjorde igår. Gjorde till och med en liten lista till onödiga saker som jag ska spara pengar till. Peo blev också sugen på att göra en egen sådan lista. Men den blir en mindre fåfäng lista. Typ ingen hårfön eller plattång. Men efter en kort tur med Virus och gett de små franska flickorna fått en halv isbergssallad att knapra på, så drog vi och storhandlade på Storheden.

Det där med att ha en lista när man handlar är en väldigt bra sak när man handlar mat med mig. Jag är väldigt duktig på att hitta ”Bra att ha saker!” när jag handlar. Kom undan med att köpa tre stycken runda Wasa knäckebröd, för att få en smart burk på köpet och ett MYCKET VÄLBEHÖVD tvålfat. Råkade komma med en nagelborste också. Det är inte hela världen, med själva idén med en budget och spara ihop pengar till en bra buffert, är att man inte gör onödiga inköp. Som mina tre stycken runda Wasabröd och en burk. Vi som mycket sällan äter de där runda bröden. Förutom att de med kanel är goda på vintern med te.


Men tvålfatet hade jag glömt att skriva upp på listan och en nagelborste kan man inte leva utan.

Stod och dreglade vid ”Ben And Jerrys” glass ett par sorliga sekunder innan vi gick vidare. Virus fick fjäskgodis och så ska jag göra blodpudding godis till honom någon dag.

När vi åkte hem så tog vi omvägen genom Avan. Det var en trevlig väg. Men de byggde om den vägen. Det regnade också. Vägen var i huvudsak grus. Det regnade väldigt hårt. Engelsmännen skulle säga ”it is raining cats and dogs”…

Min svarta lilla bil var inte ren längre när vi kom hem. Den var väldigt skitig. Jag kommer för den delen inte heller köra den vägen så länge som den vägen byggs om. Men så fort den är klar så ska jag med fördel åka den rara vägen, som är helt klart lugnare än 97’an.

 

Men även om det regnade kubikmeter med vatten över Avan och österut, så var Sävastön torr och varm. Men inte lika varm som tidigare.

Men Peo och Virus gick ut på en grabbtur, där bara män var inbjudna enligt Virus. Det blev självklart milen.

Jag var hemma och tog det lugnt. Sov lite, organiserade kylen och frysen och diskade. Det var även min tur att laga mat idag och det blev Chicken Nuggets med grönsaker, dip och couscous. Det är riktigt gott med egengjorda nuggets, även om det är rätt kladdigt att få på mjölet på kycklingfilén, sedan bada i ägg och efter det är det ner i ströbröd. ”I’M THE DOUGH MONSTER!” säger mina fingrar. Typ.

När det kommer till att steka det, så kan vi ta det på en gång. Jag suger på att steka saker. Men att fritera i olja är en helt annan saga. Så jag körde på att fritera med så lite olja som möjligt.

Det gick, så jag kan inte klaga.

 

//BernieB

Bild: Ica.se 
Recept
Vanliga dagar, Virus | | Kommentera |

Terrängbil STARLET

 

Idag så var det varmt. Riktigt varmt. Så det blev ingen längre promenad för Virus imorse.
Jag och Peo satsade på att testa hans takbox till min C30 inför vår resa nästa vecka med vår lilla familj med Virus, Pepper och Macarena till Hälsingland och Östersund. Måste säga att min lilla bil såg riktigt sportig ut med takboxen. Förutsatt att man inte tittar på dennes lilla D2’a bak på bilen. Då är den riktigt sport!

Den är billig att äga i vilket fall med den motorn. Samt så är den skön att köra.

 

Efter att vi testat ut takboxen, torkat av den svarta pärlan igen och smörjt upp skinnklädseln så hämtade vi nycklarna till Starleten, Virus, hans flytväst, handdukar och apportdummys så åkte vi med stil till Svartsjön för att bada i värmen.

Peos Starlet är en riktigt fin liten bil och fräsch för sin ålder. Känns riktigt retro att åka den i värmen, där nervevade rutor är det som gäller. Virus verkade gilla den med, då han låg ner större biten av färden till Svartsjön.

Annars så hade han samma uppfattning som mig att det känns väldigt otryggt att åka i den och dennes stora fönster ger ett intryck att man åker i den självmordsmaskin som den är. Men Virus låg ner i vilket fall större delen av vägen.

 
Nu när man kommer till Svartsjön, så är det en sand väg som diverse stridsfordon, bilar och enduros kör på. Min C30 skulle fastna bara den såg den vägen. Men den mycket mindre Starleten, så har mycket högre markfrigång än min bil, gick galant fram på den Norrländska sandmarken. Väckte goda minnen från att man körde ambulansterrängbil och ambulansbandvagn i lumpen nere på Skillingaryds sandmarker.

Själva hemligheten att åka offroad är att man håller en jämn gas, en låg växel och inte får spinn på de drivande hjulen. Samt inte åker så att man blir hängandes på bilens underrede.

Det är dumt. Fordon är tunga. Dock inte Starlet. Hon är sina 800 kg lätt.

Men efter att ha kört runt tre kvart runt sjön så hittade vi ett ställe att bada på med Virus.

Självklart så har vi lärt oss nu att vi alltid glömmer myggmedel, så det var ingen överraskning att den låg hemma ytterligare en gång denna gång. När både knott, myggor och broms flög runt och ville äta upp oss.
Virus och jag hoppade i och badade, medan Peo höll sig på torra land med de blodsugande, flygande insekterna och tränade på att inte få panik i sin t-shirt och shorts.

 

Gjorde budgets, vilket jag velat göra länge. Det är kul att se på vad man spenderar sina få pengar på. Mycket skit är det också tyvärr, men det är nyttigt att se det på svart och vitt. Mycket av mina pengar nu går på djuren och det gör det med djur. De är inte gratis och ska ha sin mat och vård.

 

På kvällen så kom Peos vän förbi och fikade. Jag och Virus tog en liten jogging tur och lämnade pojkarna för att vara pojkar ifred och för att jag hade ADHD2000 igen.

 

//BernieB

Vanliga dagar | | Kommentera |
Upp