Kroppen kan själv!

Sökte lite på vad chili, salt och vitkål är bra för, då som sagt har kroppen skrikit efter det, speciellt efter vitkål...
 
Faktiskt rätt kul att se vad det sägs vara bra för nu efteråt! Kanske fler folk ska lyssna mer på sin kropp.
Tänk på kålen, som jag åt ofta under strålbehandlingen, den är bra för magen och levern! Jag behövde knappt äta mina illamående tabletter under behandlingen, har fortfarande kvar alla tabletter. 
Mina blodvärden blev ju bättre och bättre med tiden också, trots cellgifter. 
 
Hoppas inte att chili behovet skvallrar om att jag har fått för mycket salt, så att chilin måste rädda blodomloppet från hjärnans saltbehov...
 
Men läs om de olika födoämnena =)
Jag tycker det var intressant
_____________________________
 

Kål
"Kålväxter är supermat i alla bemärkelser, väldigt underskattade men ändå bland det bästa vi har!

Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer ochmineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn mf. De är godaantioxidanter.

Precis som de flesta grönsaker så är de väldigt energisnåla. Innehåller bara ca 1 - 3 % protein, 0 - 1 % fett, 2 - 6 % kolhydrater, 1 - 3 % fibrer, restenvatten. 

Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner mm.

Kål anses även renande för levern. se leverrening.

 

Kålväxter innehåller även ett enzym som bildar indoler och isotiocynater som skyddar mot olika sjukdomar. Kålväxter är bra för magen, innehåller nyttobakterier, se Probiotika.

Kål innehåller glukosinolater (svavelhaltiga ämnen) som är bra mot inflammationer och  fungerar som antioxidanter och är bra för att motverka cancer (är anticarcinogena), bl.a. i matsmältningsorganen, men även bröstcancer och lungcancer enligt senare forskning. 

Obs!
redan de gamla grekerna använde kålväxter för 2000 år sedan för att skydda mot cancer!

Här nedan redovisas energiinnehåll och näringsinnehåll, men bara för de vitaminer och mineralersom det finns mest av, för mer info sök i Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas (SLV) eller hos KTL."Chili
 

"Chili har bl.a visat sig bra för att stabilisera blodsockret, sänker insulinkoncentrationen. Se Insulin. Chili stimulerar fettförbränningen och anses även reglera aptiten så man inte känner sig lika hungrig. Därtill anses den vara bakteriedödande.

Capsaicin är det ämne som gör chili så het. Capsaicin har visat sig hämma substans P vilket innebär att chili kan verka antiinflammatoriskt, se inflammationer. Chili har använts lokalt vid hudirritation.


Cayennepeppar

Cayennepeppar är en sorts chili som visat sig ha flera bra egenskaper: höjer ämnesomsättningen (viktminskande), är slemlösande och bra för matsmältningen. Den renar kroppen från toxiner, är bakteriedödande, är smärtstillanden, sänker blodtrycket och är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar, är blodförtunnande, och är bra mot kärlkramp då den precis om vitlökbl.a. vidgar kärlen. Kan stoppa blödningar i sår om du strör cayennepeppar i såret. Kan även motverka cancer. 

Tips!


1/2 - 1 tsk cayennepeppar kan intas 3 gånger om dagen som en kur mot kärlproblem!

 


Salt


http://www.halsosidorna.se/Natrium.htm

"Bra för

Vatten- och syra/basbalansen, nervernas funktion. Höjt blodtryck."

Vanliga dagar | |
Upp