Terrängbil STARLET

 

Idag så var det varmt. Riktigt varmt. Så det blev ingen längre promenad för Virus imorse.
Jag och Peo satsade på att testa hans takbox till min C30 inför vår resa nästa vecka med vår lilla familj med Virus, Pepper och Macarena till Hälsingland och Östersund. Måste säga att min lilla bil såg riktigt sportig ut med takboxen. Förutsatt att man inte tittar på dennes lilla D2’a bak på bilen. Då är den riktigt sport!

Den är billig att äga i vilket fall med den motorn. Samt så är den skön att köra.

 

Efter att vi testat ut takboxen, torkat av den svarta pärlan igen och smörjt upp skinnklädseln så hämtade vi nycklarna till Starleten, Virus, hans flytväst, handdukar och apportdummys så åkte vi med stil till Svartsjön för att bada i värmen.

Peos Starlet är en riktigt fin liten bil och fräsch för sin ålder. Känns riktigt retro att åka den i värmen, där nervevade rutor är det som gäller. Virus verkade gilla den med, då han låg ner större biten av färden till Svartsjön.

Annars så hade han samma uppfattning som mig att det känns väldigt otryggt att åka i den och dennes stora fönster ger ett intryck att man åker i den självmordsmaskin som den är. Men Virus låg ner i vilket fall större delen av vägen.

 
Nu när man kommer till Svartsjön, så är det en sand väg som diverse stridsfordon, bilar och enduros kör på. Min C30 skulle fastna bara den såg den vägen. Men den mycket mindre Starleten, så har mycket högre markfrigång än min bil, gick galant fram på den Norrländska sandmarken. Väckte goda minnen från att man körde ambulansterrängbil och ambulansbandvagn i lumpen nere på Skillingaryds sandmarker.

Själva hemligheten att åka offroad är att man håller en jämn gas, en låg växel och inte får spinn på de drivande hjulen. Samt inte åker så att man blir hängandes på bilens underrede.

Det är dumt. Fordon är tunga. Dock inte Starlet. Hon är sina 800 kg lätt.

Men efter att ha kört runt tre kvart runt sjön så hittade vi ett ställe att bada på med Virus.

Självklart så har vi lärt oss nu att vi alltid glömmer myggmedel, så det var ingen överraskning att den låg hemma ytterligare en gång denna gång. När både knott, myggor och broms flög runt och ville äta upp oss.
Virus och jag hoppade i och badade, medan Peo höll sig på torra land med de blodsugande, flygande insekterna och tränade på att inte få panik i sin t-shirt och shorts.

 

Gjorde budgets, vilket jag velat göra länge. Det är kul att se på vad man spenderar sina få pengar på. Mycket skit är det också tyvärr, men det är nyttigt att se det på svart och vitt. Mycket av mina pengar nu går på djuren och det gör det med djur. De är inte gratis och ska ha sin mat och vård.

 

På kvällen så kom Peos vän förbi och fikade. Jag och Virus tog en liten jogging tur och lämnade pojkarna för att vara pojkar ifred och för att jag hade ADHD2000 igen.

 

//BernieB

Vanliga dagar | |
Upp